Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν: «Έκρυβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος γιατί θα ήταν καταστροφή για την καριέρα μου»
1 year, 4 months ago
6

Ο 88χρονος ηθοποιός, που μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε στις θρυλικές τηλεοπτικές σειρές «Shogun» και «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας», λέει σήμερα ότι θα ήταν πιο χαρούμενος αν ήταν ελεύθερος…

 Μέσα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Shattered Love», ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο σταρ της δεκαετίας του ’60, που χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές του Χόλιγουντ, δημοπρατεί μερικά από τα πολύτιμα υπάρχοντά του. Η δημοπρασία που φέρει τον τίτλο «Property from the Life and Career of Richard Chamberlain», είναι μέρος των Julien’s Auctions και Turner Classic Movies «Icons & Idols: Hollywood», και ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, ενώ θα είναι διαθέσιμη και στο διαδίκτυο.

Μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα προσωπικά αντικείμενα του Τσάμπερλεϊν που δημοπρατούνται, είναι και η ενδυμασία που φόρεσε για την ταινία «Shogun».

Shogun FX Reboot Series Back on Track with Writer Justin Marks | Den of Geek

Μιλώντας στο Fox News Digital, ο ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην οποία αναφέρθηκε τόσο στη δημοπρασία, όσο και στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Shattered Love», που εξιστορούν τον βίο και την πολιτεία του και δημοσιεύτηκαν το 2003.

«Η ζωή είναι πολύ ωραία. Είμαι συνταξιούχος και μπορώ, να ζήσω μια πολύ πιο απλή ζωή από ό,τι όταν δούλευα. Η υποκριτική είναι ευχάριστη, καθώς είναι εξαιρετικά σκληρή δουλειά… Τώρα μπορώ να κάθομαι και να βλέπω τηλεόραση, αν θέλω, να πάω σινεμά, να απολαύσω ένα δείπνο με φίλους και απλά να διασκεδάσω, είναι πολύ ευχάριστο» ανέφερε ο Χολιγουντιανός ηθοποιός.

Ο Τσάμπερλεϊν, για τα μάτια του οποίου, πριν από μερικές δεκαετίες, «έλιωναν» εκατοντάδες χιλιάδες κορίτσια, μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, όταν βρισκόταν στην ηλικία των 70 ετών. Ο 88χρονος, σήμερα Χολιγουντιανός ηθοποιός, που άφησε εποχή με τον ρόλο του ιερέα στη σειρά «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας» αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους το coming out, καθυστέρησε τόσο πολύ.

Όπως τόνισε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν η αποκάλυψη των σεξουαλικών του προτιμήσεων στο απόγειο της καριέρας του, θα ήταν «καταστροφή» και κάτι το «απαίσιο» για την καριέρα του.

«Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός. Τα περιοδικά έκαναν πολλές συνεντεύξεις και το υποψιάζονταν κάπως. Μου έκαναν ερωτήσεις όπως “Πότε θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά;” και εγώ έλεγα, “Όχι ακόμα. Είμαι τρομερά απασχολημένος”. Έπρεπε να προσέχω για πολύ καιρό».

Στη συνέχεια της συνέντευξης του ο ηθοποιός τόνισε, πως η προσπάθειά του να κρύβει τη σεξουαλικές του προτιμήσεις, γρήγορα του έγινε συνήθεια, με αποτέλεσμα να περνούν τα χρόνια και εκείνος να συνεχίζει να κρατά κρυφές τις απολαύσεις και τις ερωτικές σχέσεις που σύναψε με συντρόφους του: «Το συνήθισα τόσο πολύ που ήταν συνηθισμένο να είμαι προσεκτικός και σε επιφυλακή σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα ήμουν πιο χαρούμενος αν ήμουν ελεύθερος. Ήμουν όμως ηθοποιός και αυτό είναι αυτό που ήθελα από αυτή τη ζωή».

Ο Τσάμπερλεϊν μοιράστηκε για πρώτη φορά την αλήθεια του στα απομνημονεύματά του: «Όσο έγραφα αυτό το βιβλίο, νόμιζα ότι θα ήταν ένα φιλοσοφικό αφήγημα για το πώς να ζήσεις τη ζωή σου καλύτερα. Ο εκδότης μου είπε “Ρίτσαρντ, πρέπει να μιλήσεις για τον πραγματικό σου εαυτό και από πού προήλθαν όλες αυτές οι φιλοσοφικές ιδέες”. Έγραφα… και ήταν σχεδόν σαν ένας άγγελος να μπήκε στο δωμάτιο. Δεν είδα άγγελο, φυσικά. Αλλά ήταν σχεδόν σαν να ήρθε αυτή η αγγελική παρουσία, για να βάλει το χέρι της στο κεφάλι μου. “Ρίτσαρντ, γαβγίζεις σε λάθος δέντρο εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα, απολύτως τίποτα κακό με εσένα και τη ζωή σου και να είσαι γκέι. Είναι εντελώς άσχετο με την αξία σου ως άνθρωπος. Άσε όλο αυτόν τον φόβο, εγκατέλειψε όλη αυτή την απόκρυψη. Απλά εγκατέλειψε το” μου είχε πει».

Shattered Love: A Memoir by Richard Chamberlain

«Ξαφνικά ένιωσα βαθιά στα κόκκαλά μου την αλήθεια αυτών που μου έλεγε αυτός ο άγγελος. Συμφώνησα βαθιά μέσα στην καρδιά και τα κόκκαλά μου ότι… να είμαι αυτός που είμαι ήταν μια χαρά. Ήξερα ότι όλοι θα ήθελαν να μιλήσουν για μένα ότι είμαι ομοφυλόφιλος στο Χόλιγουντ. Και ήμουν εντελώς ελεύθερος να μιλήσω για αυτό. Δεν φοβόμουν» τόνισε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν για την απόφασή του να κάνει το coming out.

Την εποχή που κυκλοφόρησε το βιβλίο, ο Τσάμπερλεϊν ήταν ακόμη παντρεμένος με τον επί χρόνια μάνατζερ και σύντροφό του, Μάρτιν Ράμπετ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1984 και όπως έχει πει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του, ήταν ευγνώμων για την αγάπη του συζύγου του.

Το ζευγάρι χώρισε μετά από 33 χρόνια γάμου, διότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Χολιγουντιανός ηθοποιός επιθυμούσε να αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του στην υποκριτική.