Σκάνδαλο Επστάιν – Κινδυνεύει ο δούκας Άντριου να χάσει τον τίτλο του;
1 year, 2 months ago
6

Ο πρίγκιπας Άντριου ταράχτηκε χθες το βράδυ από τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να του αφαιρεθεί ο τίτλος του Δούκα της Υόρκης, μετά την καταγγελία της Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι αυλικοί αναφέρθηκαν ότι είχαν συζητήσει σχέδια να τον στείλουν σε «εσωτερική εξορία» — συμπεριλαμβανομένου να παραιτηθεί από τον τίτλο του.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών, κάτι που ο πρίγκιπας αρνείται και ενώ προχώρησε σε μηνύσεις. 

Μια πηγή είπε στους Sunday Times: «Αν χάσει την υπόθεση, το ερώτημα είναι τι κάνεις μαζί του; Δεν μπορείς να τον κάνεις να παραιτηθεί όπως θα έκανες με έναν κανονικό άνθρωπο, αλλά θα του ζητηθεί να παραιτηθεί από τον τίτλο του».

Ανέφεραν ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας είπαν ότι θα ήταν δύσκολο να πειστεί η βασίλισσα να αφαιρέσει τον τίτλο του Δούκα της Υόρκης, καθώς «τον κατείχε ο πατέρας της, Γεώργιος VI, προτού γίνει βασιλιάς και τον χάριζε στον αγαπημένο της γιο. Αλλά έχει ντροπιάσει αυτόν τον τίτλο». 

Ο δούκας δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί από τους τιμητικούς στρατιωτικούς του ρόλους, ώστε η βασίλισσα να μην αναγκαστεί να του αφαιρέσει η ίδια εάν η Τζιούφρε κερδίσει τη δίκη, είπαν πηγές στη Mirror.

Ο Άντριου είναι επί του παρόντος αρχιστράτηγος εννέα στρατιωτικών μονάδων, συνταγμάτων και σωμάτων – αλλά οι κορυφαίοι πιστεύουν ότι οι ρόλοι του δεν… στηρίζονται κάπου. 

Η Τζιούφρε είπε σε συνέντευξή της το 2019 ότι ο πρίγκιπας «ίδρωνε πάνω μου» σε ένα κλαμπ ένα βράδυ που ισχυρίζεται ότι έκαναν σεξ.

Η μυστική συμφωνία με τον Επστάιν

Μια μυστική συμφωνία μεταξύ της Βιρτζίνια και του Επστάιν – η οποία ο Άντριου ελπίζει ότι θα βοηθήσει να απορριφθεί η αγωγή της – θα αποσφραγιστεί και θα δημοσιοποιηθεί αύριο.

Ο δούκας υποστηρίζει ότι μια ρήτρα στον διακανονισμό του 2009 τον αποκλείει από το να μηνυθεί από τη Βιρτζίνια.

Αλλά οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με αυτόν.

in.gr