Το στολίδι του Στηβ Κακέτση που “λάτρεψαν” οι Αθηναίοι και το «ξηλώσανε» σε ένα βράδυ λόγω χρεών
2 years, 3 days ago
6

Ο Στηβ Κακέτσης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στην εστίαση και μάλιστα, ένα από τα καταστήματά του  είχε προσελκύσει όλη την Αθήνα στον Άλιμο, αλλά σήμερα είναι ρημαγμένο, καθώς ξηλώθηκε εν μία νυκτί.

 

Ο Στηβ Κακέτσης άφησε το στίγμα του στην εστίαση

Η σημερινή εικόνα του «Kitchen Bar» στη Μαρίνα Αλίμου μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά από απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, το μαγαζί εγκαταλείφθηκε και κάθε ημέρα που περνάει διαλύεται ακόμη περισσότερο, ενώ ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε οικονομική πτώση.

Τον Σεπτέμβριο τελεσιδίκησε μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και ο «άλλοτε ισχυρός άντρας της παραλιακής», αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από τη χρήση του χώρου.

Ο χώρος που βρίσκονται τα μαγαζιά αυτά, παλιά ανήκε στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, με επόμενο διαχειριστή το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά λόγω χρεών του Στηβ Κακέτση – και στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου – εγκαταλείφθηκε και ξεκίνησε το «ξήλωμα».

Η πορεία του Στηβ Κακέτση στον χώρο της εστίασης

Η φημισμένη και ξακουστή «Νεράιδα», είχε χωριστεί στα δύο, με τον επιχειρηματία να μετατρέπει ένα μέρος στο ξακουστό «Kitchen Bar» και το άλλο μισό, σε νυχτερινό κέντρο που πήρε την ονομασία «Θέα».

 

Το «Kitchen Bar» ξεκίνησε το 2003 και μέχρι τι 2008 γνώρισε μεγάλη δόξα και έγραψε ιστορία στα νότια προάστια με το πρωτοποριακό του ντιζάιν, μιας και ο πατέρας του Στήβ Κακέτση διατηρούσε εστιατόριο στην Κοδριγκτώνος, στη στοά Ματάλα, στην Πατησίων και ο επιχειρηματίας είχε μεγαλώσει στον χώρο της εστίασης.

Η επιχείρηση όμως δεν ανθούσε και το 1964, ο Στήβ ταξίδεψε για την Αμερική, όπου δούλεψε σε επιχείρηση με αλουμίνια του θείου του και μετά από τρία χρόνια ξεκίνησε δική του επιχείρηση.

Το 1983, αγόρασε τη «Νεράϊδα» από την Παμέλα, δίνοντάς της την υπόσχεση πως όσο ζει, η ταμπέλα «Νεραϊδα» δεν θα σβήσει.

Το πρώτο σχήμα που εμφανίστηκε εκεί, ήταν ο Φίλιππος Νικολάου, η Κατιάννα Μπαλανίκα και ο Αντώνης Καλογιάννης.

 

Στηβ Κακέτσης εστίαση

 

enimerotiko.gr