Τζον και Τζένι Πόλσον – Ενός μεγάλου διαζυγίου… δισεκατομμύρια έπονται
2 years, 7 months ago
6

Νέο μεγάλο διαζύγιο ανακοινώθηκε στους κύκλους των δισεκατομμυριούχων. Μετά τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς και τον Τζεφ και τη Μακένζι Μπέζος, τώρα χωρίζει ο γκουρού των hedge funds Τζον Πόλσον ο οποίος ήταν για 21 χρόνια παντρεμένος με την Τζένι Πόλσον, σύμφωνα με τη «New York Post».

Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα ταμπλόιντ αναφέρει ότι το ζευγάρι δεν έχει συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο, χαρακτηρίζοντας τη μάχη που θα δοθεί τώρα για το μοίρασμα της περιουσίας ως το μεγαλύτερο σορτάρισμα για τον Πόλσον.

Ο 65χρονος είναι αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος το 1994 ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία hedge fund, την Paulson & Co, και κέρδισε 20 δισεκατομμύρια δολάρια ποντάροντας ενάντια στις υποθήκες υψηλού κινδύνου κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής φούσκας του 2007. Το hedge funds του Τζον Πόλσον διαχειριζόταν στο απόγειό του κεφάλαια ύψους 36 δισ. δολαρίων.

Η γνωριμία

Ο Τζον γνώρισε την Τζένι όταν εκείνη σέρβιρε στον ίδιο και το προσωπικό του γεύμα από το εστιατόριο της Bear Stearns. Εκείνη μόλις είχε φτάσει στις ΗΠΑ από τη Ρουμανία και είχε λάβει πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ.

Καθώς ο Πόλσον πλησίαζε τότε τα μέσα της δεκαετίας των 40 ετών της ζωής του, αποφάσισε ότι έπρεπε να παντρευτεί και πως η Τζένι είχε τη χαρωπή προσωπικότητα που τον ενδιέφερε, σύμφωνα με το βιβλίο του Γκρέγκορι Ζάκερμαν «The Greates Trade Ever» που επικαλείται το Bloomberg.

«Η Τζένι δεν έπινε, δεν κάπνιζε και δεν έβγαινε έξω αργά το βράδυ. Για μένα ήταν μια πνοή φρέσκου αέρα», αναφέρει το βιβλίο ότι είπε ο Πόλσον. Της ζητούσε να βγούνε μαζί για έναν χρόνο αλλά εκείνη αρνούνταν εάν πρώτα δεν την απέλυε και της έβρισκε άλλη δουλειά.

Τελικά συμφώνησε να βγουν για φαγητό και έπειτα από περίπου 200 γεύματα και δείπνα ο Πόλσον της έκανε πρόταση γάμου, αναφέρει ακόμη το Bloomberg.

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος έκανε λόγο για «ασυμβίβαστες διαφορές» στα χαρτιά του διαζυγίου που κατέθεσε στην κομητεία Σάφολκ. Και οι δύο φαίνεται ότι έχουν προσλάβει εξειδικευμένους δικηγόρους διαζυγίων στη Νέα Υόρκη, σε μια κίνηση που σύμφωνα με πηγές από τον νομικό κόσμο χαρακτηριζόταν ως απαρχή για μια «σύγκρουση των τιτάνων».

Προγαμιαίο συμβόλαιο

Δεν υπάρχει προγαμιαίο σύμφωνο και ο Τζον συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια του γάμου τους, οπότε αυτό θα είναι ένα επικό, πολύ ακριβό διαζύγιο, ανέφερε πηγή στη «New York Post».

Ο Πόλσον παντρεύτηκε την Τζένι το 2000 αφού πρώτα αυτή είχε προσληφθεί από τον ίδιο ως βοηθός του. Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε περίπου 4,7 δισ. δολάρια, άλλες όμως πηγές λένε ότι ο πραγματικός πλούτος του Πόλσον θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσιος από αυτό το ποσό.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι το ζευγάρι που έχει κάνει μαζί δύο κόρες, ζούσε ουσιαστικά χωριστά τα τελευταία 15 χρόνια.

Θα πρέπει να μοιράσουν τώρα μεταξύ άλλων ένα πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Εχουν ένα τεράστιο αρχοντικό στο Upper East Side στην East 86th Street, το οποίο αγόρασαν για 14,7 εκατομμύρια δολάρια το 2004.

Εχουν επίσης ένα ακίνητο στο Southampton που αγοράστηκε για 41 εκατομμύρια δολάρια το 2008 και ένα σπίτι στο Aspen το οποίο αγόρασαν για 24,5 εκατομμύρια δολάρια το 2010. Ο Τζον έχει προσλάβει τον δικηγόρο Ουίλιαμ Ζέιμπελ ο οποίος εκπροσώπησε μια σειρά από γνωστούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των George Soros, Howard Stern, Jane Welch, Mort Zuckerman και Bill Ford.

Ο Ζέιμπελ ανέφερε ότι «ο Τζον έχει βαθύ σεβασμό για την Τζένι και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ό,τι καλύτερο για την υγεία και την ευτυχία της οικογένειας. Δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο από τον Τζον».

Η Τζένι πιστεύεται ότι έχει προσεγγίσει τον εξέχοντα δικηγόρο διαζυγίων Ρόμπερτ Κοέν, ο οποίος συνεργάζεται επίσης με τη Μελίντα Γκέιτς και έχει διαχειριστεί διαζύγια για σταρ όπως η Ούμα Θέρμαν, ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, η Ιβάνα Τραμπ και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικ Μπλούμπεργκ, αναφέρει η «New York Post».

Να σημειωθεί ότι ο Πόλσον έχει στενή σχέση και με την Ελλάδα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια κατέχει ποσοστό στην Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και την ΕΥΔΑΠ. Είναι από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές.

 

in.gr