Ζωζώ Σαπουντζάκη: Τα δάκρυά της στα ερείπια του σπιτιού της στην Κινέτα
2 years, 6 months ago
6

Η αειθαλής Ζωζώ Σαπουντζάκη, ξεφύλλισε το άλμπουμ της ζωής της καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά».

Η αγαπημένη σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, μίλησε για τις εκδηλώσεις λατρείας και θαυμασμού που ζούσε καθημερινά με τους εκατοντάδες θεατές, όρθιους, να την αποθεώνουν ενόσω εκείνη γελαστή, πάντα με νάζι και μπρίο, έκτιζε τον μύθο της «βασίλισσας της νύχτας», αλλά και για το πώς την έχει βοηθήσει η δουλειά να ξεπεράσει δύσκολες στιγμές στη ζωή της.

Στην συνέντευξή της είδαμε και πλάνα από το σπίτι της ηθοποιού στην Κινέτα που καταστράφηκε από τις φονικές πυρκαγιές του 2018.

Η Ζωζώ μας ξενάγησε στο άλλοτε βασίλειότης και μίλησε για το πόσο καλοβαλμένο και με γούστο ήταν το σπίτι της. Πώς το έφτιαξε με μεράκι ενώ θυμήθηκε ότι τότε που πήγαν οι δημοσιογράφοι να της πάρουν συνέντευξη μετά τη φωτιά, ήταν ψύχραιμη και δεν έκλαψε.

«Ήταν ένα σπίτι με πολύ μεράκι. Και μετά ήρθε η φωτιά. Ο Θεός με βοήθησε» είπε και λίγο αργότερα λύγισε βλέποντας το σπίτι που έζησε τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής της κατεστραμμένο…

«Θα ήθελα να ξαναζήσω τα πάρτι που έκανα. Ερχόταν όλος ο κόσμος».

Μιλώντας για τους φόβους της η Ζωζώ Σαπουντζάκη είπε:

«Η μοναξιά με στενοχωρεί πολύ. Ήμουν αδύναμη. Με τη μάνα μου ένιωθα σιγουριά. Θέλω ένα σύντροφο δίπλα μου. Όχι για τα χρήματα. Για τα χρήματα δεν φοβάμαι…Μια μέρα ξύπνησα στην Κινέτα και δεν είχα λεφτά. Είχα πάρει ένα δαχτυλίδι που μου άρεσε και τα έφαγα τα λεφτά».

Η ηθοποιός, θυμήθηκε τη Σμυρνιά μητέρα της, τις αντιρρήσεις που είχε αρχικά να ασχοληθούν τα παιδιά της με τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και πόσο πολύ τη στήριξε στη συνέχεια σε κάθε της βήμα:

«Όταν πέθανε ο αδερφός μου, θυμάμαι, δούλευα σ’ ένα κέντρο και μου είπαν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να πάω. Η μάνα μου τι είχε κάνει; Κάθισε σε μια καρέκλα, χωρίς να κλαίει, αν και λάτρευε τον αδερφό μου, και κοίταγε εμένα που τραγουδούσα. Και μου έδινε κουράγιο» είπε η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ζωζώ Σαπουντζάκη είπε:

«Δεν θυμάμαι να έχω δύσκολες συνεργασίες. Με τον Φίνο και τον Καραγιάννη που συνεργαζόμουν ήταν πολύ ευγενικοί. Με αγαπούσαν, με πρόσεχαν. Ήξεραν ότι είμαι εμπορική. Το κατάλαβαν αρκετά νωρίς», είπε χαρακτηριστικά ενώ λίγο μετά είπε:

«Η μαμά μου δεν άφηνε κανέναν να με πλησιάσει. Την άκουγα πολύ. Με κλείδωνε στο καμαρίνι. Μια μέρα γυρίζοντας από την πρεμιέρα πήρα τα ρούχα μου από το καμαρίνι και μου τα είχαν σκίσει. Από τότε κλείδωνα κι εγώ το καμαρίνι. Δεν θίγω κανέναν, αλλά δεν ήθελε η μητέρα μου να έχω επαφές και φιλίες με τους ηθοποιούς».

in.gr