Γλυκά Νερά – Νέες μαρτυρίες για τον συζυγοκτόνο: Ήταν σαν να έπαιζε έναν ρόλο
2 years, 9 months ago
6

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Άνθρωποι που βρίσκονταν σε επαφή με το ζευγάρι τονίζουν τη διαφορά της συμπεριφοράς μεταξύ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν. Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σκύλων που φιλοξένησε το σκυλάκι του ζευγαριού όταν ταξίδεψαν στο Ντουμπάι και η διατροφολόγος της Καρολάιν μιλούν στη Realnews για την 20χρονη κοπέλα και τον σύζυγό της, κάνοντας λόγο για έναν ψυχρό και απόμακρο άνδρα. «Τους είδα δύο φορές, όταν ήρθαν να αφήσουν τον άτυχο σκύλο τους στο ξενοδοχείο που διατηρώ, όταν θα έφευγαν για το ταξίδι τους στο Ντουμπάι. Η 20χρονη κοπέλα ήταν ένα πολύ ευγενικό και χαμογελαστό παιδί. Όση ώρα μιλήσαμε, διαπίστωσα ότι είχε μεγάλη αγάπη για τα κατοικίδια και το δικό της σκυλί, τη Ρόξυ», δηλώνει ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σκύλων και προσθέτει: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η συμπεριφορά του πιλότου. Ήταν απόμακρος και είχε ‘‘τουπέ’’. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο η Καρολάιν, με ύφος μού είπε “αυτή είναι η σύζυγός μού”, χωρίς να μου πει το όνομά της. Ήταν σαν να έπαιζε ένα ρόλο… Λες και δεν είχε συναισθήματα για αυτήν τη γυναίκα. Ψυχρός άνθρωπος».

«Έπεσα έξω»

Από την πλευρά της, η διατροφολόγος της Καρολάιν ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι το χαμογελαστό κορίτσι δεν βρίσκεται στη ζωή, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα η 20χρονη την επισκεπτόταν μαζί με τον σύζυγό της και το νεογέννητο βρέφος της. «Την Καρολάιν τη γνωρίζω από το 2018, όταν και πρωτοήρθε από την Αλόννησο. Μετά τη γέννα του παιδιού της, ξεκίνησε και πάλι να έρχεται στο γραφείο για να την παρακολουθήσω. Ποτέ δεν μου είχε πει κάτι για τα προσωπικά της. Ωστόσο, κάτι που μου έχει μείνει είναι πως πάντα ερχόταν μαζί με τον σύζυγό της και το μωράκι της. Έπεσα πολύ έξω για αυτό το ζευγάρι», δηλώνει στην «R» η διατροφολόγος. Την εκτίμηση ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο εκφράζει ο καθηγητής Εγκληματολογίας, Νέστωρ Κουράκης, τονίζοντας ότι από τα στοιχεία δεν αποδεικνύεται πως ο δράστης βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής.

 

«Από το θερμομετρικό ρολόι του θύματος και την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι το θύμα περί τις 4:01 το πρωί κοιμόταν και ότι ο δράστης του επιτέθηκε για να το πνίξει με το μαξιλάρι, όπως και πράγματι συνέβη περί τις 4:11. Επομένως, η ανθρωποκτονία συντελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του δράστη και όχι στο πλαίσιο μιας ψυχικής υπερδιέγερσης λόγω αιφνίδιας συναισθηματικής υπερέντασης, αποκλείουσας την ήρεμη σκέψη του, οπότε θα υπήρχε βρασμός ψυχικής ορμής». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα ακόμα στοιχείο που παραθέτει ο κ. Κουράκης, σημειώνοντας ότι ο πιλότος «εμπνεύστηκε» από το περιστατικό ληστείας του εκπαιδευτή του. «Ο καθ’ ομολογίαν δράστης κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό ληστείας “καρμπόν” που συνέβη σε συνάδελφο πιλότο ελικοπτέρων και εκπαιδευτή του τον Ιούλιο του 2018. Είναι, δε, εντυπωσιακό ότι και στη ληστεία εκείνη οι ληστές ήταν επίσης τρεις και κουκουλοφόροι, ο σκύλος κακοποιήθηκε και η σύζυγος του πιλότου έγινε παρομοίως θύμα κακοποίησης και κινδύνευσε να πεθάνει από πνιγμό, αλλά κατάφερε προηγουμένως να κατεβάσει την κουκούλα ενός από τους κακοποιούς. Ενδέχεται, λοιπόν, ο καθ’ ομολογίαν δράστης να είχε ήδη από ημέρες επεξεργαστεί το σχέδιό του, με σκοπό να εμφανίσει τον εαυτό του και τη σύζυγό του ως θύματα των ίδιων εκείνων ληστών και με τον τρόπο αυτόν να παρουσιάσει μια πειστική ιστορία, ‘‘βγαλμένη από τη ζωή’’», καταλήγει ο καθηγητής.

 

Τι αναζητούν οι Αρχές στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Oι τραπεζικοί λογαριασμοί του προφυλακισμένου πλέον για τη δολοφονία της συζύγου του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αλλά και της 20χρονης Καρολάιν, είναι το στοιχείο της προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που εκκρεμεί ακόμη. Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί έστρεψαν τις υποψίες τους στον 33χρονο πιλότο, ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να επιτρέψει σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα να εκδόσουν πιθανούς λογαριασμούς, πέραν αυτών που ήταν σε γνώση των συγγενικών τους προσώπων, τα ποσά που πιθανόν υπάρχουν κατατεθειμένα σε αυτούς αλλά και τις κινήσεις τους τα τελευταία χρόνια. Και αυτό για να έχουν πλήρη εικόνα της ζωής του ζευγαριού και να φωτίσουν και την παραμικρή πιθανότητα πίσω από τα όσα κατέθεσε τελικά ο δράστης να κρύβεται και κάποιο άλλο κίνητρο.

Σε αυτή την έρευνα περιλαμβάνεται και η τράπεζα από την οποία ο Μπ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε ότι ζήτησε δάνειο προκειμένου να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον την ανέγερση οικίας, ένα ποσό για το οποίο αρχικά υπήρξαν θεωρίες πως αποτέλεσε τον στόχο των «ληστών», που ο 33χρονος δημιούργησε ως σενάριο για να καλύψει τη δολοφονία της συζύγου του. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής δεν είναι επιβεβαιωμένο εάν ολοκληρώθηκε η δανειακή σύμβαση και εάν εκταμιεύτηκε ή όχι κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό. Για τα αιτήματα αυτά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ενημέρωσε την Εισαγγελία μέσω της δικογραφίας που υπέβαλε και, όταν αυτά διαβιβαστούν, θα τεθούν υπόψη του ανακριτή που χειρίζεται πλέον την υπόθεση.