Με ποια ποινή θα τιμωρηθεί η Ε.Καϊλή αν δικαστεί στην Ελλάδα Στο Βέλγιο η ποινή είναι 3 έως 5 έτη
1 month, 27 days ago
6

Η Εύα Καϊλή η πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι αντιμέτωπη με τις κατηγορίες για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη για τρίτη νύχτα στις γυναικείες φυλακές του Σαιν – Ζιλ.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα κριθεί εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει ή όχι προφυλακισμένη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο Βέλγιο κινδυνεύει με φυλάκιση τριών έως πέντε ετών. Ελαφριά ποινή σε σχέση με την Ελλάδα.

«Είναι ένα γεγονός που το αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά ως Έλληνες, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

 pronews.gr

«Δεν ξέρω με ποιο δίκαιο θα δικαστεί, εάν φτάσουμε εκεί» πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος. Εάν η Εύα Καϊλή δικαστεί στην Ελλάδα, ο κ. Καπερνάρος είπε ότι εδώ «έχουμε τη δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Και αν είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που χρειάζεται τρία τουλάχιστον φυσικά πρόσωπα. Τι σημαίνει δωροδοκία, δωροληψία εν προκειμένω: ότι κάποιος δίνει και παίρνει χρήματα που αντίκειται στο επάγγελμά του. Το ξέπλυμα έπεται. Όταν είναι υπάλληλος και αντίκειται στα καθήκοντά του έχει μέχρι 10 έτη. Αν όμως το κάνει κατ’ επάγγελμα έχει τουλάχιστον 10 έτη» επισήμανε ο ίδιος.