Ο Άδωνις σε ρόλο ΓΑΠ: «Λεφτά υπάρχουν»
2 years, 7 months ago
6

Έκπληκτοι οι τηλεθεατές τον άκουσαν να ξεστομίζει την κωμικοτραγική φράση που συνδέθηκε με την κατάρρευση

Ήταν 10 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεστόμισε την γνωστή σε όλους φράση «λεφτά υπάρχουν» για την χώρα που τότε έμπαινε για τα καλά στην οικονομική κρίση. Μια φράση που έμεινε στην ιστορία ως απόλυτη εξαπάτηση του λαού, την περίοδο που η Ελλάδα βρέθηκε δέσμια του ΔΝΤ.

Δώδεκα χρόνια μετά, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί ανατριχίλα, χρησιμοποιώντας την ίδια φράση στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. «Λεφτά υπάρχουν γιατί τρέξαμε τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και τον τουρισμό καλύτερα από το αναμενόμενο. Δίνουμε από αυτά που μας περισσεύουν» ισχυρίστηκε χωρίς ενδοιασμούς και ίχνος ντροπής, τη στιγμή που η χώρα τσακισμένη από τα απανωτά lockdown και τα ασφυκτικά μέτρα που έφεραν τις επιχειρήσεις μια ανάσα πριν το μόνιμο λουκέτο, βλέπει το μέλλον της να διαγράφεται ζοφερό. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης δείχνει να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου παρουσιάζοντας μια ουτοπική κατάσταση για το δράμα που βιώνουν οι πολίτες, ωστόσο η κίνησή του να αντιγράψει τις «φανφάρες» του ΓΑΠ αποτέλεσε κωμικοκοτραγική έκπληξη.

Ισχυριζόμενος ότι το ποσοστό της ανεργίας είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δέκα ετών, ο Άδωνις τόνισε ότι το χρέος της Ελλάδας και η έκρηξη των κρουσμάτων δεν αποτελούν πρόβλημα, αφού… «η χώρα φεύγει από την πανδημία»!