Σοφία Μπεκατώρου: Οργή στο Τwitter για τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
3 years, 3 months ago
6

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για τη σοκαριστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 22 ετών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας χαρακτήρισε τη σεξουαλική βία που υπέστη η χρυσή ολυμπιονίκης ως «δυσάρεστο περιστατικό», καλώντας τη μάλιστα να καταγγείλει συγκεκριμένα ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Αντίστοιχα, ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του Αντώνη Δημητρακόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο οποίος για δυόμιση δεκαετίες βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και άρα ήταν αυτός που ηγούνταν της ομοσπονδίας κατά τη χρονική στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου υπέστη την κακοποίηση αυτή.

O κ. Δημητρακόπουλος αναρωτήθηκε γιατί η αθλήτρια δεν κατήγγειλε την κακοποίησή της νωρίτερα, ενώ αμφισβήτησε ότι συνέβη η σεξουαλική επίθεση εις βάρος της.

Οργή στο Twitter

H Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δέχτηκε τα «πυρά» του Twitter για την αμφιλεγόμενη – αν μη τι άλλο – στάση της στη σοβαρότατη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Δεν έλειψαν και η φωνές που μίλησαν για εκ νέου θυματοποίηση της αθλήτριας που έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα.

Τοποθετήθηκαν και πολιτικοί

Για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, για τον τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, επισήμανε ότι η Ομοσπονδία προσπαθεί απλώς να αποσείσει τις ευθύνες της, ενώ κάλεσε σε καθημερινό αγώνα για να μη βρεθεί ποτέ ξανά οποιαδήποτε γυναίκα σε μια τέτοια θέση.

in.gr